Saturday, October 29

HUKUM PRA WEDDING

Pepagi aku bukan nk buat n3 mengumpat atau segala bagai la...aku cuma terkejut dengan rakan yang aku kenal baik la kalau bab lain aku tak pasti..Dia sorang cikgu sekolah kat Kepong selalu nasihat anak murid melalui FB...yes dia benci sangat kalau anak murid dia buat maksiat ketika  masih disekolah...yelah walhal aku sekali pun akan berperasaan sedemikian masih sekolah guna duit mak ayah tp bercinta malas belajar huhu lantak korang masa depan korang ... 


berbalik pada member aku cikgu ni...dia jumpa calon bakal isteri yes mmg cantik wajah bertudung labuh tgk gaya mcm alim tp sayang bagaimana mereka tak tahu kan bahawa pra wedding ni haram...aku ayat dalam blogger ni  
"Ala, aku pre-wedding ambil gambar, mana ada peluk-peluk pegang tangan"
aku bukan nak kutuk sesiapa tp sekadar peringatan untuk sahabat2 mahupun diri aku sendiri... 
Aku rasa nk tergelak sambil nak perli dengan rakan aku ni tp mengenang aku bukan baik sgt tapi aku cuba berusaha untuk perbaiki diri dari masa ke semasa.. kesian walaupun kita tak berpegang tangan tapi bahagian tubuh lain bersentuhan dan apabila aku tegur mengenai pic tu photografer tu kata
"ilusi photoshoot dan terpulang la pada bakal pengantin untuk keluarkan pic tu dari album"
...aku malas nak cakap banyak just mohon maaf atas kekhilafan dari teguran aku...

5 comments:

ZURAINI said...

owh i see.. better x payah buat je kn. hee :D

Cik Yana said...

Bagi cik Yana tak de istilah pra wedding ke kapel2. Kalau nak masuk meminang, nak pegang2 tangan, nak amik2 gambar same2, lepas akad nikah semua. Hehehe~

logorithm said...

Buatlah sebaik selepas akad nikah. Siap ada inai di jari, baru lebih bermakna, kan? ;-)


Terbaru dari Logokoko:

[U] Suis

[U] Wajah Siti sekiranya simetri sempurna

[U] Kesian budak nih...

aida-myasara said...

mR.Logo: itu lah sebaiknya..

ariana8733 said...

nasib baik x pnh terfikir pon nak wat pra-wedding ni..pas nikah baru syok bergambar..:)