Tuesday, November 15

Redha Je La..

Sebelum lunch tadi 2nd Bos masuk bilik aku bawa berita yang aku rasa mmg nak terajang Kungfu Panda
pada muka Big Bos aku kononnya nak saman aku ngan editor aku merangkap rakan opis aku gara2 aku ngan editor keluar kan rahsia pejabat pada org luar (What The FishCake) ??
kadang rasa mcm lawak pun ada. Aku tak faham la kalau Big Boss nak buang aku ngan berapa org staf yang Big Boss aku rasa dirinya terancam sebab omongan orang yang nak jatuhkan dia sebagai pemimpin

tak payah la main kotor dengan cara mcm ni sebab aku rasa semua kerja yang diberikan siap on the right time sampai kan Big Boss ternganga bila aku dah key in akaun lapuk selama 2tahun bukan sikit tetapi berlambak dalam masa seminggu jek..
walaupun jurusan aku hanyalah Performing Arts...akaun belajar basic je Alhamdulilah selesai kerja. Aku tak akan berhenti tanpa alasan yang munasabah kecuali kontrak aku tamat aku redha mungkin bukan rezeki aku untuk kerja di bawah naungan Big Boss..aku tahu bumi Allah ni luas rezeki ada mana2. 

Aku cuma minta jangan ko nak sabitkan aku ngan editor aku ke Mahkamah Jahanam dengan alasan paling BODOH, 
sorry Big Boss i never coming if u Big Liar 
dan aku bukan anak Pak Menteri nak bayar saman berjuta2.. 
 aku rasa peguam yang diupah oleh Big Boss aku tersangat dungu X30

kerana mempercayai Big Boss aku..
Kalau Peguam Big Boss hantar surat aku akan buang dalam tong sampah, 
dan kalau dia call aku akan kata
"KES NI BOLEH SIASAT DALAM OFFICE SAHAJA YANG MANA TEMPAT SAYA BEKERJA DAHULU DAN SILA KEMUKAKAN BUKTI PADA SESIAPA SAYA BERITAHU MAKLUMAT,KALAU TIADA BUKTI TOLONG DELETE NAMA SAYA SEBAGAI TUDUHAN"

dan last aku akan buat report polis kerana aku adalah orang teraniaya dan aku akan upah peguam melalui  biro guaman yang percuma tu.
aku bukan anak2 kecil yang nak takut2kan so prinsip aku 

"berani kerana benar takut kerana salah"



5 comments:

logorithm said...

Yup... cabar dia kemukakan bukti dulu.

I hate it when a lawyer comes into the picture of a situation.

aida-myasara said...

@Logo: Thanks sbb support... aida mmg terkilan dituduh mcm tu

ariana8733 said...

btl tu, berani kerana benar takut kerana salah...biar big boss tu tau, bukan sume org leh dianiaya..

aida-myasara said...

@ariana: tq ana..tu la kalau ada nama aida nk kena buat covering report sbb aida teraniaya

Mohammad Abu Bakar Kamal said...

bagai kacang lupakan kulip.. org mcm tu wajib diajar jerk..